X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin își dorește fuzionarea forțelor politice de sînga

8 dec. 2021,, 09:15   Politică
3165 7

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, spune că în Republica Moldova se impune consolidarea stîngii politice. Potrivit fostului președinte al țării, partidele de stînga ar trebui să dea dovadă de unitate și să elaboreze proiecte sociale comune, transmite noi.md cu referire la ipn.

Voronin spune că una dintre formațiunile cu care ar accepta să pactizeze este Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, condus de fostul premier Ion Chicu.

Vladimir Voronin spune că, deocamdată, nu se pune problema fuzionării PCRM cu PSRM, deși formațiunile au făcut front comun la alegerile parlamentare anticipate din iulie. Voronin spune că raționamentul creării blocului dintre socialiști și comuniști a fost împiedicarea scenariului ca PAS să obțină majoritate constituțională în Legislativ.

Asta este cauza creării acestui bloc comun. Divergențe între comuniști și socialiști în Parlament nu există, pentru că noi avem aceleași scopuri. Dar fuzionare, nu” a spus Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Liderul PCRM spune că ar trebui să existe o unitate a partidelor de stînga, pentru a pune în aplicare proiecte sociale comune în beneficiul cetățenilor.


Voronin spune că ar accepta conlucrarea cu formațiunea condusă de fostul premier Ion Chicu, despre care dă de înțeles că ar avea perspective.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?