Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin, indignat: La 7 aprilie a fost o tentativă de lovitură de stat

5 apr. 2018,, 14:42   Politică
3883 6

La începutul ședinței de astăzi a Legislativului, deputații au ținut un minut de reculegere în memoria celor care au avut de suferit în urma protestelor de la 7 aprilie 2009, notează Noi.md.

Propunerea de a ține un minut de reculegere a fost făcut de liberali și susținută de majoritate. "Solicităm ca cei care au murit pentru democrație și libertate la 7 aprilie 2009 să fie comemorați printr-un minut de reculegere, pentru că eroii nu mor niciodată", a menționat deputatul PL Roman Boțan.

Cu toate acestea, liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a arătat revoltat de propunere, insistînd că la 7 aprilie a fost tentativă de lovitură de stat, și nu „un strigăt de disperare al poporului”, așa cum afirmă unele voci.

„V-ați grăbit cu acest minut de reculegere. La 7 aprilie a fost o tentativă de lovitură de stat împotriva suveranității și independenței Republicii Moldova. Această lovitură a fost organizată de Fundația Soros, care a organizat astfel de dezordini și în Iugoslavia, și la Kiev - maidanul. Atunci au participat peste 200 de agenți din România, în frunte cu ambasadorul României. Sînt de acord că trebuie să fie pus punct și numiți toți vinovații de acele evenimente”, a remarcat fostul președinte.

Totodată, el a menționat că tînărul găsit mort în urma manifestațiilor de la sediul Parlamentului, Valeriu Boboc, nu a fost agresat de polițiști.


„Valeriu Boboc nu a fost omorît de poliție, dar de companionii lui. S-au îmbătat aici la etajul patru al clădirii și l-au aruncat peste fereastră, iată ce a fost cu Boboc”, a reacționat Voronin.

Menționăm că în acest an se împlinesc nouă ani de la protestele violente din aprilie 2009.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?