Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Voronin încearcă să se lepede de Plahotniuc

20 mar. 2020,, 09:15   Politică
4947 5

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, încearcă să se lepede de oligarhul fugar, fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, argumentînd că nu-l cunoștea prea bine pe acesta și nu știa ce face. Ha-ha-ha, tovarășe Voronin, se pare că ați uitat că dvs. l-ați "născut" pe Plahotniuc?

Alte încercări incomode de a se lepăda de Plahotniuc, Vladimir Voronin, le-a făcut în cadrul emisiunii ”Secretele puteri” de la Jurnal TV.

Este cunoscut faptul că Vladimir Plahotniuc s-a transformat într-un oligarh atotputernic anume în perioada guvernării lui Vladimir Voronin, anume în perioada sa, el a căpătat o asemenea forță și o astfel de influență, folosind legăturile sale, apropierea față de șeful statului, primind de la el un fel de carte-blanche pentru acțiunile și indulgența sa.

Anume în perioada guvernării comuniștilor, sub patronajul lui Vladimir Voronin, Plahotniuc a însușit un șir de "afaceri" și s-a răfuit cu toți cei care i-au stat în cale, și anume atunci el a pus bazele imperiului său. Anume prin aprobarea și participarea activă a Președintelui Voronin, au fost elaborate scheme în energetică, fier vechi, importul de carne etc. Presa a scris în repetate rînduri că domnul Voronin avea o cotă decentă în această "afacere".

{{410086}În timpul celui de-al doilea mandat prezidențial al lui Voronin, stăpîn al principalelor fluxuri financiare din afara-statului a devenit nimeni altul decît Vladimir Plahotniuc, care a finanțat PCRM și se zvonea că se împărțea generos cu protectorul său.


Potrivit unor dezvăluiri, în timpul președinției lui Voronin, oameni din anturajul său îl sunau pe Plahotniuc înainte de a intra la Voronin și ieșind de la Președinte, de asemenea, îl suna pe acesta raportînd despre rezultatul discuției, căci totul era condus și totul hotăra anume Plahotniuc, stînd în "Nobil".

Cu toate acestea, cetățenii moldoveni, cel mai probabil, nu vor aștepta de la Vladimir Voronin iertare pentru "nașterea" lui Plahotniuc. Deși se spune că domnul Voronin este un om credincios…

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?