Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: "Înainte de a se comporta geopolitic, Moldova trebuie să-și rezolve problemele interne"

14 iun. 2022,, 11:00   Politică
6330 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că are o atitudine extrem de negativă față de Uniunea Europeană, deoarece țara dă cea mai mare parte a suveranității sale de stat acestei structuri numită "Uniunea Europeană" și nu este clar ce primește în schimb.

El a declarat despre acest lucru la postul de televiziune TVC-21, transmite Noi.md

Întrebat cum ar trebui să se comporte Moldova din punct de vedere geopolitic, Vladimir Voronin a răspuns că, înainte de a se comporta geopolitic, ea trebuie să-și rezolve problemele interne.

"Noi ne respectăm suveranitatea, independența? Ne onorăm și ne îndeplinim Constituția? Sîntem capabili să ne îndeplinim obligațiile față de poporul moldovenesc? Și apoi cum să ne comportăm... Dar mai întîi trebuie să ne învățăm cum să ne comportăm acasă. Cînd ne vom respecta pe noi înșine, atunci vom fi respectați. Ați văzut ce listă de tot felul de șefi - președinți, prim-miniștri, miniștri de externe, unul după altul, în lanț, în fiecare zi, doi, trei au vizitat Moldova. Vă rog să-mi spuneți care este rezultatul? Unde? Ce? Cine a simțit rezultatul?", a întrebat fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor.

În opinia sa, scopul vizitei lor în Moldova, cel mai probabil, a fost ca țara noastră să nu-și schimbe orientarea geopolitică.


"Voi spune direct. Pentru ca, Doamne ferește, să nu-și întoarcă fața către Federația Rusă. Li s-a promis statutul de candidat aici. De asemenea, le mai oferă care 5 milioane, care 20 milioane, ca la cerșetori. Dar ce înseamnă 10-20 de milioane pentru așa o țară. atunci cînd există o astfel de criză, cînd există așa o sărăcie, cînd există astfel de prețuri?!", a spus Vladimir Voronin.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?