Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin îl laudă pe Candu, cel sponsorizat de Șor

20 mar. 2020,, 11:00   Politică
8473 9

Ex-președintele Moldovei, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, se pare că sprijină acțiunea de Andrian Candu, care, împreună cu un grup de deputați, a ieșit din rîndurile PDM și a creat grupul parlamentar Pro Moldova, și-l laudă, fără a-și ascunde simpatiile.

În cadrul emisiunii ”Secretele puterii” de la postul Jurnal TV, Vladimir Voronin a menționat că crearea grupului parlamentar Pro Moldova a devenit o reacție de protest a lui Andrian Candu, după ce actualii lideri PDM, Pavel Filip și Dumitru Diacov, au vrut să scape de el, iar cînd au ales noii vicepreședinți ai PDM, nu întîmplător Andrian Candu nu s-a regăsit printre ei.

Fostul președinte al Moldovei consideră că decizia de a părăsi PDM și de a crea grupul parlamentar Pro Moldova a fost coordonată de Andrian Candu cu fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc.

Vladimir Voronin a mai declarat că Vladimir Plahotniuc controlează și acum unii oameni din PDM. "Andrian Candu a spus anterior că încă 10 deputați sînt gata să părăsească PDM, iar atunci PSRM și PDM vor rămîne fără majoritate parlamentară", a menționat fostul președinte și liderul PCRM.

În opinia lui, Vladimir Plahotniuc are anumite materiale compromițătoare pentru mulți deputați PDM, iar acum el le va folosi pentru a-i atrage treptat în noul proiect politic al lui Candu - Pro Moldova și pentru a-i obliga pe acești deputați să facă ceea ce trebuie.


Este, de asemenea, cunoscut faptul că, acolo unde șantajul nu ajută ca metodă de convingere, sînt aplicate alte mijloace - o mită banală cu plata unor sume impresionante de "ridicare" și plăți lunare mari.

În opinia mai multor experți, proiectul politic al lui Candu - Pro Moldova este finanțat acum de un alt oligarh fugar, Ilan Șor. Este de remarcat faptul că, potrivit unor oameni care cunosc situația, Ilan Șor a fost apropiat cu Vladimir Voronin și a participat de mai multe ori la petrecerile și evenimentele sale organizate pentru un cerc apropiat de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?