Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin i-a adresat o scrisoare deschisă lui Hogan. Ce l-a nemulțumit

24 iun. 2021,, 15:50   Politică
5025 5

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, i-a adresat Ambasadorului SUA în Moldova, Dereck J. Hogan o scrisoare deschisă în care-l acuză de faptul că încearcă să facă presiuni asupra instituțiilor de stat ale Republicii Moldova în favoarea unor anumiți actori politici.

Potrivit lui Voronin, Ambasadorul american se implică prea activ în treburile interne ale Republicii Moldova și a unor instituții în parte, precum SIS, Procuratura Generală, CEC și BNM.

„Mai mult, ați încercat să mă convingeți că nu sînteți motivat de dorința de a impune anumite decizii organelor de stat, ci de dorința de a observa personal cursul schimbărilor democratice din aceste instituții. Și – deși satisfacția acestui tip de curiozitate nu este inclusă și în atribuțiile funcționale ale unui ofițer diplomatic descrise în Convenția de la Viena, am acceptat răspunsul dumneavoastră. Dacă vă amintiți, conversația noastră a continuat într-o atmosferă caldă și prietenoasă”, se arată în scrisoarea adresată de Voronin.

Liderul PCRM a mai subliniat că ridică anumite semne de întrebare ultima vizită la CEC a ambasadorului Hogan. Potrivit lui, aceste acțiuni ale diplomatului sînt îndreptate în sprijinirea unui anumit concurent electoral.

"Și acum, la mai puțin de o lună pînă la alegeri ați făcut din nou o vizită la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, care se află în etapa finală de pregătire pentru a asigura desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Prin natura problemelor pe care le-ați ridicat în conversația cu conducerea CEC, este evident pentru mine că interferența dvs. personală în cursul procesului electoral este îndreptată în favoarea unui anumit concurent electoral", a conchis Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?