Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Voronin: "Fără un parteneriat cu Rusia, nu vom reuși nimic, nici un fel de integrare europeană"

7 iun. 2023,, 08:15   Politică
2989 2

Summitul Comunității Politice Europene, care a avut loc recent în satul Bulboaca din R. Moldova, nu a durat mai mult de o jumătate de oră, cel puțin, atît timp a durat discuția participanților la acest forum, a declarat fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

"Da, maximum o jumătate de oră a fost suficientă pentru a discuta cîteva probleme importante, în opinia lor! Cea mai importantă discuție acolo, cred că a fost între liderii Armeniei și Azerbaidjanului.

Apropo, anterior s-a spus că ei vor semna ceva în Moldova. Dar nu au semnat nimic", a spus Vladimir Voronin, relatează enews.md.

Fostul președinte și-a exprimat opinia că Președintele României, Klaus Iohannis, a fost cel mai sincer la forum.

"El a spus răspicat, spre deosebire de alții, că integrarea în Uniunea Europeană este un proces dificil", a spus Voronin.


Liderul comuniștilor din Moldova și-a exprimat regretul că Chișinăul evită dialogul cu Rusia, cu "care Moldova are un trecut istoric".

"Rusia a fost întotdeauna partenerul strategic al Republicii Moldova. Fără un parteneriat cu Federația Rusă nu vom reuși nimic, nici un fel de integrare europeană. Îi place cuiva acest lucru sau nu", a adăugat Voronin.

24
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?