Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Voronin despre refuzul lui Dodon de a semna Decretele de numire ale noilor miniştri

21 sep. 2018,, 08:21   Politică
6744 6

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, consideră că refuzul şefului statului de a semna Decretele de numire ale noilor miniştri nu va fi un impediment pentru aprobarea lor.

„Nu este curaj faptul că a refuzat să semneze. Mecanismul e foarte simplu: îl înlătură pentru cinci minute şi iar Candu şi-a mai scrie în cartea de muncă că a fost pentru cinci minute preşedinte al R. Moldova, şi va confirma candidaturile celor două persoane”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Preşedintele PCRM a mai adăugat că remanierile la guvern, făcute cu cîteva luni înainte de alegeri, se fac cu scop electoral.

Vladimir Voronin a declarat că Partidul Comuniştilor a participat la toate alegerile începînd cu anul 1994, din acest motiv va participa şi la alegerile parlamentare din februarie 2019.

„Niciodată nu am avut bloc electoral cu nimeni. Noi sîntem mari egoişti. Scopurile noastre nu coincid cu ale celor care astăzi sînt la guvernare, nici cu ale celor care sînt de dreapta. Dar şi cu ale celor care astăzi se numesc de stînga, tot nu coincide nimic, pentru ca să dorim să fim împreună cu ei”, a subliniat Vladimir Voronin.

De asemenea, liderul PCRM a mai precizat că vor avea candidaţi şi pe circumscripţii. „Numaidecît o să avem, dar o să aşteptăm să vedem cine o să fie oponenţii noştri”.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Vladimir Voronin a comentat decizia socialiştilor de a anunţa de pe acum cinci candidaţi pe circumscripţii, spunînd că el consideră că ei fac un fel de sondaj politic. „Ei propun aceşti candidaţi ca oamenii să-i cunoască, iar în momentul în care vor ajunge să depună documentele la CEC, ei pot să se dezică, pot să numească alţi candidaţi. Mie îmi pare că ei încearcă să realizeze un sondaj mai concret decît acel pe care îl fac aşa-numiţii sociologi din R. Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?