Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin, despre o eventuală colaborare cu partidele lui Șor și Usatîi

16 feb. 2022,, 14:56   Politică
3388 3

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, nu va accepta „categoric” colaborarea cu formațiunea politică condusă de deputatul fugar Ilan Șor.

Nu-și dorește o colaborare nici cu Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Voronin a declarat acest lucru după ce, împreună cu PSRM, au anunțat despre crearea BCS cu statut permanent și a Platformei Naționale de Opoziție, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Cu așa partide nu o să conlucrăm. Cu partide de teapa aceasta, categoric n-o să accept. Nici nu se discută acest lucru”, a declarat liderul comuniștilor, Vladimir Voronin.

Cît îl privește pe Usatîi, Voronin a avut și o scuză pentru acesta. „Dă-i pace că are nuntă în Dubai”, a remarcat Voronin.

Și dacă le este interzis accesul la masa de discuții, reprezentanții celor două partide ar putea participa la „protestele stradale”. „Dacă vorbim despre protestele stradale, n-o să le ceri buletinul de identitate, dacă omul vrea să participe, care-i problema”, a remarcat Voronin.


Atitudinea este mai puțin categorică în raport cu primarul general al Capitalei, Ion Ceban, care a fost numit „trădător” de Voronin atunci cînd a fugit de la PCRM la PSRM, iar ulterior a plecat și de la socialiști, iatr la sfîrșitul anului trecut, a anunțat despre lansarea Mișcării Alternativa Națională (MAN).

„Una cu alta nu se integrează. Atunci era trădător și pentru istoria PCRM rămîne trădător, dar dacă are votul de încredere al cetățenilor și este primar general, noi nu-i punem condiții să adere la PCRM. El nouă nu ne trebuie în partid”, a comentat Vladimir Voronin.

Nici secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea, nu a exclus discuțiile cu primarul Ion Ceban în vederea unei eventuale colaborări.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?