COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Voronin, despre misterul unei scrisori ce are legătura cu Filat și Plahotniuc

Voronin, despre misterul unei scrisori ce are legătura cu Filat și Plahotniuc

Voronin neagă că i-ar fi trimis o scrisoare lui Filat în care i-a zis că Plahotniuc ar avea legătură cu evenimentele de pe 7 aprilie.

Fostul președinte al țării și președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, neagă faptul că i-ar fi trimis lui Vlad Filat o scrisoare, în toamna anului 2009, cînd acesta a devenit prim-ministru, în care i-ar fi zis că Vlad Plahotniuc, devenit ulterior președinte al Partidului Democrat, ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, așa cum a declarat recent ex-premierul în cadrul interviurilor sale oferite din penitenciar.

„Poate singurătatea asta unde el se află îi aduce mai multe amintiri. El a demonstrat scrisoarea? Eu înseamnă că am fost agent? Nu a fost asta nici în teorie, nici în cap. Filat nu știu de ce vorbește despre toate chestiile acestea pentru că unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie a fost tocmai Filat.


El a pregătit ziua aceasta, el nu și-a dat seama cum poate să se desfășoare aceste evenimente și la ce ar putea să ajungă. Numai faptul că noi nu am folosit arme ne-a scăpat de la vărsare se sînge”, a declarat Vladimir Voronin, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Protestele din aprilie 2009 au început pe data de 6, la o zi de la desfășurarea alegerilor parlamentare, în urma cărora PCRM ieșise învingător. Manifestanții contestau în stradă rezultatele alegerilor pe care le declarau fraudate. Protestele au culminat pe 7 aprilie, cînd manifestațiile pașnice au degenerat în acțiuni violente și au fost distruse două instituții de stat: clădirea Parlamentului și a Președinției. Manifestațiile s-au finalizat cu mai multe persoane rănite, inclusiv victime care s-au plîns că au fost maltratate de polițiști, iar un tînăr a decedat. Ancheta „7 aprilie 2009” nu a fost finalizată nici pînă astăzi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load