Voronin, despre misterul unei scrisori ce are legătura cu Filat și Plahotniuc

Voronin, despre misterul unei scrisori ce are legătura cu Filat și Plahotniuc

Voronin neagă că i-ar fi trimis o scrisoare lui Filat în care i-a zis că Plahotniuc ar avea legătură cu evenimentele de pe 7 aprilie.


Fostul președinte al țării și președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, neagă faptul că i-ar fi trimis lui Vlad Filat o scrisoare, în toamna anului 2009, cînd acesta a devenit prim-ministru, în care i-ar fi zis că Vlad Plahotniuc, devenit ulterior președinte al Partidului Democrat, ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie, așa cum a declarat recent ex-premierul în cadrul interviurilor sale oferite din penitenciar.  


„Poate singurătatea asta unde el se află îi aduce mai multe amintiri. El a demonstrat scrisoarea? Eu înseamnă că am fost agent? Nu a fost asta nici în teorie, nici în cap. Filat nu știu de ce vorbește despre toate chestiile acestea pentru că unul dintre organizatorii evenimentelor din 7 aprilie a fost tocmai Filat. 


El a pregătit ziua aceasta, el nu și-a dat seama cum poate să se desfășoare aceste evenimente și la ce ar putea să ajungă. Numai faptul că noi nu am folosit arme ne-a scăpat de la vărsare se sînge”, a declarat Vladimir Voronin, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV.


Protestele din aprilie 2009 au început pe data de 6, la o zi de la desfășurarea alegerilor parlamentare, în urma cărora PCRM ieșise învingător. Manifestanții contestau în stradă rezultatele alegerilor pe care le declarau fraudate. Protestele au culminat pe 7 aprilie, cînd manifestațiile pașnice au degenerat în acțiuni violente și au fost distruse două instituții de stat: clădirea Parlamentului și a Președinției. Manifestațiile s-au finalizat cu mai multe persoane rănite, inclusiv victime care s-au plîns că au fost maltratate de polițiști, iar un tînăr a decedat. Ancheta „7 aprilie 2009” nu a fost finalizată nici pînă astăzi.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load