Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Voronin, despre dosarul lui Platon: „Aici trebuie de pus punct”

11 feb. 2021,, 13:16   Politică
3411 2

Soarta lui Veaceslav Platon trebuie hotărîtă cît mai curînd, iar judecătorii care tărăgănează acest lucru trebuie să fie eliberați din funcție. Este opinia liderului PCRM, Vladimir Voronin, și a fost făcută publică în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„Aici trebuie de pus punct. Nici încolo, nici încoace. Ori e vinovat, ori nu e vinovat. Judecătorii care au trecut cercul la judecătoriile de apel trebuie toți eliberați, procurorii trebuie eliberați, avocaților trebuie să le fie retrase licențele, care atîta timp se „freacă” cu acest dosar. Ba îl arestează, ba e acasă. Noi vorbim despre săracie, pensii, oameni săraci, dar judecătorii primesc cîte 40 de mii de lei pensie și lor le e floare la ureche. Aici trebuie o mînă de fier, trebuie voință. Cu binișorul, că legea nu ne permite, noi nu vom face nimic”, a declarat Voronin.

Amintim că, în luna octombrie a anului trecut, judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a hotărît ca dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, să fie rejudecat.

Platon a fost eliberat din detenție pe 15 iunie. O decizie în acest sens a fost luată de judecătoria Ciocana, care a admis demersul de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul împotriva lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?