X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Voronin critică "tăcerea" ambasadorilor UE

8 dec. 2021,, 10:01   Politică
3334 4

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat dur mai multe decizii luate de PAS, foarte revoltat fiind în special de cea prin care Teleradio-Moldova a revenit sub control parlamentar.

„Țin minte ce făcea din noi Strasbourg-ul și Bruxelles-ul, dar acum - cîți ambasadori sînt ei, măcar unul hriucnul? Dur, dar corect. Măcar unul a spus - Stați, ce faceți voi? Să știți că opoziția la Moldova 1 nu va mai fi”, a declarat acesta la Puterea a 4-a de la N4, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Ceva o să se întîmple și o să izbucnească, să nu creadă că s-au așezat și o să îi păzească poliția. Faptul că și-au subordonat televiziunile, SIS-ul, toate acestea asta nu salvează situația. Dar cu televiziunea chiar m-am revoltat.

„Gherasim - redactorul ziarului PAS îl pun acolo, bună ziua democrație. Ambasadori, organizații care stați în Chișinău, voi pentru ce ați venit aici? Soviste aveți? Ei au aprobat legea asta fără consultarea cu structurile europene, așa sînt de curajoși și bravo”, a mai adăugat acesta.

Voronin s-a referit și la proiectul cu privire la sistemul de pensii. În opinia sa, astfel de decizii trebuie foarte bine calculate.


Jurnalistul Arcadie Gherasim a fost ales noul preşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare (CSD) al IP Compania „Teleradio-Moldova”, iar fostul consilier al ex-președintelui Timofti, Vlad Țurcanu, desemnat șef al Teleradio Moldova.

Compania „Teleradio Moldova” a fost întoarsă sub control parlamentar la începutul lunii noiembrie, cu votul deputaților PAS. Deputații BCS spuneau că acest proiect de lege „intenționează să subordoneze politic audiovizualul din țară”.

Totodată, luni, cu scandări de „stop genocid” și proteste, PAS a majorat vîrsta de pensionare.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?