Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin către Leancă: „Vă ajunge să spuneți minciuni!”

16 mar. 2018,, 16:05   Politică
4554 10

Semnarea Acordului de asociere cu UE, precum și a deciziei de a oferi BNM garanţii de stat pentru acordarea creditelor de urgenţă au fost hotâriri perfect legale, a reiterat astăzi Iurie Leancă de la tribuna Parlamentului, notează Noi.md.

Subiectele au fost puse din nou în discuție după ce președintele PCRM, Vladimir Voronin, a cerut insistent explicații de la fostul premier. De la cine ați primit dvs. mandat de a semna acest acord de asociere? Cu ce puncte din el ați fost de acord și cu care nu?, a întrebat Voronin.

„Orice negocieri se fac în baza unui compromis, care să aducă beneficii pentru ambele părți”, a spus în replică Leancă.

„Ați spus iar aiureli și minciuni aici. Vă spun eu cine a fost împuternicit. Calmîc trebuia să ducă tratative din partea noastră. El a vizitat toate berăriile din Bruxelles, numai nu s-a ocupat de acest acord”, a reacționat Voronin.

Politicianul a amintit că, ulterior, în urma unor discuții, reprezentanții UE au depistat mai multe neconcordanțe în Acordul de asociere, însă autoritățile au preferat să le ignore, ducînd astfel la prejudicierea intereselor naționale.


„Cu acest acord de liber schimb doar ați stricat totul. Dvs. ați deschis piața pentru 500 de milioane de europeni în Moldova, pentru că sînteți un necărturar și un incompetent”, a adăugat Voronin.

Totodată, politicianul a întrebat despre alocarea creditelor de urgență în valoare de nouă miliarde de lei către Banca Națională pentru cele trei bănci falimentare.

„Decizia a fost una de guvern, una colectivă și toți cei prezenți acolo au votat în favoarea acestei garanții. Decizia s-a bazat pe insistența BNM, ca fiind unica instituție care cunoștea detaliat ce se întîmplă în sectorul bancar”, a răspuns Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?