Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Voronin către Candu: V-ați înconjurat cu trădători

22 mar. 2018,, 10:42   Politică
7258 5

Formațiunile de opoziție au cerut astăzi repetat demisia vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi, despre care au semnalat anterior că a fost desemnat ilegal în funcție, notează Noi.md.

Propunerea a fost reiterată de liberal-democrați și susținută de liberali și comuniști. „Îi readuc aminte lui Ghilețchi că ocupă abuziv funcția de vicepreședinte, deoarece, în cadrul votării, nu a întrunit numărul necesar de voturi”, a argumentat șeful fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu.

În discuție a intervenit și liderul PCRM, Vladimir Voronin, care i-a reproșat lui Andrian Candu faptul că „s-a înconjurat cu trădători”.

„Domnule Candu, dvs. v-ați aranjat foarte bine din două părți, aveți doi trădători, vă stă foarte bine. Unele persoane din fracțiunea noastră au fost afectate în așa măsură, încît și-au depus mandatul și au plecat din Parlament. Era vorba ca un vicepreședinte să fie doamnă, dar ați ales să fiți înconjurat cu trădători. Ghilețchi nu are dreptul moral să fie acolo. Dacă ar fi un om decent, trebuie să-și dea demisia benevol. Nu au dreptul să stea acolo nici unul, nici altul”, a comentat Voronin, referindu-se și la Vladimir Vitiuc.

Spicherul Andrian Candu l-a îndemnat pe Voronin să păstreze limitele decenței. „Dle președinte, nu o singură dată m-am adresat să transmiteți propunerea dvs. pentru un candidat, preferabil doamnă, în calitate de vicepreședinte. Vă fac repetat această propunere”, a replicat el.


Menționăm că Valeriu Ghilțechi, reprezentant al grupului parlamentar al PPEM, a fost desemnat în funcție de vicespicher la sfîrșitul anului trecut, cu votul majorității deputaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?