Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Voronin: Acordul de Asociere pune obligațiuni foarte mari în fața Moldovei

26 oct. 2018,, 07:30   Politică
6314 3

Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană trasează obligațiuni foarte mari în fața Republicii Moldova, pe care țara nu este gata să le onoreze.

Declarația a fost făcută de președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova1, transmite IPN.

Liderul comuniștilor spune că în ultimii ani regretă că s-a înrăutățit situația pe dimensiunea europeană. „Moldova nu poate fi geografic plasată în centrul Europei și să nu aibă relații bune cu țările europene. Cu Acordul acesta de asociere s-au grăbit prea tare. Nu trebuia semnat acest acord pentru că el nu a fost pregătit, n-a fost gîndit, nu l-au citit guvernarea de atunci și nici ăștia de acum. Noi cînd am fost la guvernare am dobîndit Acordul de comerț asimetric și acest lucru a fost de ajuns pentru 20 de ani pentru Moldova înainte, dar să modernizăm țara conform standardelor europene trebuie făcut în fiecare zi obligatoriu, în toate instituțiile”, spune politicianul.

Despre reparația clădirii Președinției din banii Turciei Vladimir Voronin spune că nu știe cum s-a ajuns la suma aceasta de 10 milioane. Totodată, liderul comuniștilor spune că nu ar fi acceptat bani de la turci, considerînd că acest lucru îngenunchează într-un mod catastrofal Republica Moldova. Potrivit lui, dacă era vorba despre vreun proiect social, ar fi acceptat banii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?