X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin a venit cu un apel public către deputați și președinte

30 mar. 2021,, 12:26   Politică
3795 9

Fostul președinte Vladimir Voronin a venit cu un mesaj public la adresa președintelui Maia Sandu, parlamentarilor, precum și a membrilor Curții Constituționale, prin care și-a exprimat indignarea în legătură cu jocurile în care s-a antrenat clasa politică în ultima perioadă.

Liderul Partidului Comuniștilor i-a acuzat pe politicieni de "comportament nerușinat și iresponsabil", în condițiile în care țara se confruntă cu o criză de proporții ce a dus la pierderea de vieți omenești.

"Mă cuprinde amărăciunea și rușinea pentru ceea ce se întîmplă astăzi în țara noastră. Amărăciunea mea vine de la faptul că zilnic în Moldova se îmbolnăvesc mii și mor zeci de oameni. În respectiva situație, bolnavilor deseori li se refuză spitalizarea. De acum se caută posibilități de a extinde teritoriile cimitirelor, nu ajung sicrie pentru cei care au decedat și trebuie să fie înmormîntați. Sentimentul de rușine mi-l provoacă faptul cum în această îngrozitoare situație se comportă așa-numita clasă guvernantă a Moldovei", se arată în mesaj.

Potrivit lui Vladimir Voronin, în timp ce în alte state, epidemia a consolidat clasa politică în fața greutăților, „la noi cei care se află la guvernare, sînt preocupați de un iarmaroc politic de partajare a puterii".

Poticianul a remarcat că de la începutul pandemiei, guvernarea nu a propus niciun program de salvare a oamenilor, nu cumpărat nici o doză de vaccin, în schimb "nu încetează să se împroaște cu noroi".

Vladimir Voronin a mai menționat că orice discuții pe tema alegerilor parlamentare anticipate trebuie să fie amînate pînă la stabilizarea totală a situației epidemiologice din țară.


"Ca politician și lider de partid, optez pentru faptul ca să ne debarasăm cît mai repede posibil de actualul Parlament, care este corupt, mafiot și trădător. Dar, ca cetățean și patriot al țării, nu pot să nu-mi dau seama că organizarea alegerilor în condițiile actuale va agrava și mai mult situația din țară, care și fără asta este îngrozitoare".

Totodată, liderul PCRM a cerut ca în cel mai scurt timp să fie învestit un guvern plenipotențiar, care să-și asume întreaga responsabilitate pentru realizarea măsurilor de ameliorare situații epidemiologice din țară.

"Opriți-vă! Dați-vă seama ce faceți și încetați periculoasele voastre jocuri! Astăzi trebuie salvate viețile oamenilor!", a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?