Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voronin a criticat dur modul în care se acționează în raport cu fostul șef de stat Igor Dodon

26 mai. 2022,, 13:46   Politică
3596 0

Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin a criticat dur modul în care se acționează în raport cu fostul șef de stat Igor Dodon, dar și unul dintre capetele de acuzare care i s-a adus - cel de trădare de patrie, transmite unimedia.

„Prin ce se manifestă aceasta? Că a avut contacte și discuții cu liderii altor state atunci cînd era președinte? Cei care au mai multe cetățenii și sînt gata să lichideze țara, să o pună la picioarele Bucureștiului, îl acuză pe Igor Dodon de trădare de patrie?!”, a declarat Vladimir Voronin, fost președinte al Republicii Moldova.

„Tuturor le este bine cunoscută relația noastră dificilă cu Igor Dodon, însă discuția este despre atacul ce are loc acum asupra instituțiilor statului.

Dumnealui, ca fost președinte al țării, nu poate deveni subiect al show-ului de justiție televizată.

Ce e cu această acuzație ridicolă de trădare de patrie? Prin ce s-a manifestat? Că a avut discuții, contacte cu liderii altor state, în special cu cel al Federației Ruse?


Actualii, care au mai multe cetățenii, unii nici nu ascund că sînt unioniști, gata să voteze la referendum, duc o politică de închinare în fața Bucureștiului, prin dorința de lichidare a țării, oare nu aceasta este trădarea de patrie de fapt? Citiți Constituția! Practic toți din PAS, în frunte cu Maia Sandu, nimeresc sub acest articol de trădare de Patrie.

Dar îl acuză pe Dodon.

Vorba este însă despre instituția prezidențială, care a fost ani la rînd umilită și distrusă. Această persoană nu a dat motive că va fugi, că nu va colabora cu ancheta, nu prezintă pericol pentru societate. Nu se putea fără tot acest show, cătușe, mascați?

Despre ce fel de respect față de instituțiile înalte de stat mai poate fi vorba dacă cel care a ocupat funcția 4 ani, la alegerea oamenilor, a fost scos și pus în arest?

O umilință mai mare pentru instituția prezidențială nu există, decît faptul că totul este făcut la indicație, ce vine din aceeași instituție prezidențială. Umilitor.

Dacă e așa, dar bănuieli rezonabile există, atunci aceasta e o lovitură strașnică asupra puterii statului și a imaginii țării.

Se produce un precedent îngrijorător de a folosi puterea în interese personale de răfuială.

În așa mod, noi niciodată nu vom construi un stat de drept în Republica Moldova”, a declarat Vladimir Voronin.

17
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?