Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vor să voteze cu buletinul de identitate. Apelul lansat de moldovenii din diasporă

27 apr. 2018,, 10:50   Politică
4521 3

Asociațiile de moldoveni de peste hotare solicită să le fie asigurat dreptul la vot în baza buletinului de identitate la următoarele alegeri, și nu doar a pașaportului.

Un demers în acest sens a fost expediat Comisiei Electorale Centrale, precum și Comisiei juridice a Parlamentului. Semnatarii apelului și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu limitarea dreptului la vot a alegătorilor moldoveni din afara țării, din cauză că aceștia pot vota doar cu pașaportul pentru intrare-ieșire din țară. Aceștia consideră că prevederea în cauză reprezintă o ingerință în dreptul la vot al alegătorilor de peste hotare, comunică Noi.md.

„Avînd în vedere faptul că în toamna anului 2018 sînt preconizate alegeri parlamentare, solicităm autorităților abilitate soluționarea urgentă a acestei situații în vederea asigurării dreptului la vot al alegătorilor moldoveni de peste hotare”, se arată în demersul expediat autorităților.

Potrivit petiționarilor, propunerea ca cetățenii aflați peste hotarele țării să poată vota și cu buletinul de identitate este susținută și de Biroul Relații cu Diaspora.

Printre semnatarii demersului se numără: Comunitatea Basarabenilor din Irlanda „Moldova Vision”, Asociația de Voluntariat Moldo-Italiană „Renașterea”, Asociația „AssoMoldave”, Asociația „Moldova AID”, Philadelphia, PA, Statele Unite ale Americii, Asociația „Solidarietà Universale”, Padova, Italia, Asociația Culturală „Casa Mare”, Bologna, Italia, precum și cetățeni stabiliți în Franța, Canada, Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?