Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Vom mai avea gaz de mîine? Cum răspunde șefa statului

30 sep. 2022,, 10:28   Politică
2687 0

Chiar dacă Gazprom va decide ca de mîine, 1 octombrie, să nu mai livreze gaz R. Moldova, țara noastră nu va fi afectată, dă asigurări șefa statului. Într-o conferință de presă, Maia Sandu, spune că țara noastră are rezerve de gaze pentru o anumită perioadă, după care Guvernul va pune în aplicare alte planuri.

„Avem rezerve de gaze pentru o anumită perioadă și în cazul în care Gazprom va decide să deconecteze RM, vom consuma aceste rezerve și ulterior guernul va pune în aplicare alte planuri de achiziție. Dacă vom fi deconenctați, asta va însemna că Gazprom nu vrea să ne vîndă la un preț mai mic așa cum stabilește contractul”, a declarat Maia Sandu.

Cît despre energia electrică, șefa statului spune că se discută și cu Tiraspolul, și cu Ucraina, dar și cu alți potențiali furnizori de energie electrică.

În aceeași ordine de idei, Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, a menționat că țara noastră va fi deconectată de la gazele naturale, Uniunea Europeană va face tot ce-i stă în puteri ca să ajute RM ca să beneficieze de volumul necesar de gaz la un preț rezonabil.

„Sîntem absolut conștienți de constrîngeri financiare și bugetare din țara dumneavoastră, intenția noastră este să ajutăm RM”, a declarat Johannes Hahn.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?