Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Volnițchi: Puterile mondiale cer doar un lucru de la Moldova - păstrarea stabilității

19 mar. 2019,, 07:51   Politică
2798 1

Păstrați stabilitatea și nu vă grăbiți să intrați în Uniunea Europeană, cu un asemenea mesaj a venit expertul Igor Volnițchi în cadrul emisiunii Персональный акцент de la postul Accent TV.

Potrivit lui, situația actuală este pur și simplu unică, deoarece o asemenea situație nu a existat în nici o altă țară. Singura întrebare este modul în care autoritățile moldovenești vor gestiona această situație, transmite a-tv.md.

"O situație unică a fost creată pe parcursul anilor independenței țării, cînd se pare că toate forțele lumii, atît Rusia, cît și Uniunea Europeană și Statele Unite, se pare că au nevoie doar de un singur lucru de la Moldova: să fie stabilitate, pentru că de-a lungul Prutului e și frontiera UE și frontiera NATO" - a spus expertul.

Expertul a reamintit cuvintele șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este și prim-ministrul Luxemburgului, că Uniunea Europeană nu se va mai extinde. Iar pentru Moldova, aceasta înseamnă că "visul european" și promisiunile de aderare la UE, făcute de politicienii de dreapta nu sînt decît niște sloganuri electorale neîntemeiate.

"Pînă cînd UE nu își va rezolva problemele cu locomotivele, cu Brexit-ul, cu migranții, nu pot exista anumite prelungiri. Americanii înțeleg acest lucru, rușii îl înțeleg, astfel încît o țară ca Moldova, care a trecut acum prin alegerile parlamentare, are nevoie doar de un singur lucru - stabilitatea. Acest lucru îi va satisface pe toți ", a concluzionat Igor Volnițchi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?