X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Volnițchi: Cei care zic că rezultatele alegerilor vor fi fraudate, comit o mare greșeală

16 sep. 2020,, 14:15   Politică
2513 1

Maia Sandu comite o mare greșeală, cînd insistă pe fraudarea alegerilor, deoarece poate să-și demobilizeze electoratul, spune Volnițchi.

Cei care astăzi zic că rezultatele alegerilor prezidențiale vor fi fraudate, comit o mare greșeală, susține analistul politic Igor Volnițchi. Jurnalistul a declarat, la un post privat de televiziune, că trebuie să vorbești despre fraudă atunci cînd ai dovezi incontestabile, iar asemenea declarații nu vor face decît să favorizeze prezența slabă la vot în ziua scrutinului.

”Toate aceste declarații despre posibila fraudare a alegerilor fac parte din arsenalul de luptă politică pe care-l au unii politicieni, în special cei de dreapta, iar mai concret Maia Sandu. Eu nu-mi închipui cum poate avea loc această fraudă. La CEC sînt și reprezentanții dreptei proeuropene, chiar actualul președinte al CEC-ului. Este Curtea Constituțională care de atîtea ori i-a dat peste mîini lui Igor Dodon, PSRM-ului. Această Curte va avea rolul decisiv în validarea sau invalidarea alegerilor”, a spus analistul.

În opinia lui Volnițchi, cînd vorbim despre fraudă trebuie să înțelegem că o poate face și guvernarea, dar și un partid de opoziție.

”Fraudă înseamnă și cumpărarea votului alegătorului, influențarea votului și comportamentul în ziua alegerilor. Toate acestea sînt elemente ale fraudei. Cei care zic că rezultatele alegerilor vor fi fraudate, cred că comit o mare greșeală la această etapă. Și așa se anticipează o prezență foarte slabă la vot și dacă îi mai spui omului că deja totul este stabilit și cineva va cîștiga, iar cineva va pierde, care este rezonul ca acest om să iasă la votare. Părerea mea că se comite o mare greșeală la această etapă”, a declarat jurnalistul.


”Despre fraudă trebuie să se vorbească atunci cînd sînt dovezi incontestabile, ea nu trebuie tolerată, dar să o folosești doar ca element al discursului politic poate să-și demobilizeze electoratul și să se întoarcă ca un deserviciu”, a mai spus Volnițchi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?