X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Volnițchi: Alegerile locale vor diviza rîndurile coaliției de guvernare

22 aug. 2019,, 09:20   Politică
2135 1

Apropierea alegerilor locale din 20 octombrie va diviza încă mai mult rîndurile coaliției de guvernare, formată din blocul ACUM și Partidul Socialiștilor.

Aceasta după ce au apărut discuții intense referitor la alegerea în calitate de președinte al Curții Constituționale lui Vladimir Țurcanu, exponent al PSRM. De această părere este politologul Igor Volnițchi, transmite Ipn.md.

În opinia lui, de regulă, un scrutin electoral presupune mai multă instabilitate și confruntare.

„Forțele politice care constituie actualmente coaliția de guvernare trebuie să înțeleagă că alianța lor și așa este firavă și poate să se destrame sub influența alegerilor locale și că a venit timpul să facă anumite concluzii: să semneze anumite documente, să încheie anumite acorduri, un oarecare pact de „neagresiune” sau măcar înțelegeri verbale”, a declarat Igor Volnițchi la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Jurnalistul Valerii Deminețkii consideră că, în situația actuală, cînd relația în interiorul coaliției este instabilă, Partidul Democrat, care s-a aflat pînă nu demult la guvernare, așteaptă cînd partidele care formează alianța se vor certa.


„PDM așteaptă cînd noua coaliție se va certa, se va destrăma și aceasta va fi șansa democraților. Acest lucru este absolut normal din perspectiva lor, ei vor să revină la putere, iar pierderea încrederii din partea electoratului de către actuala guvernare este singura lor șansă”, consideră Valerii Demidețkii.

Mărul discordiei care a provocat discuții aprinse în spațiul public a fost alegerea lui Vladimir Țurcanu în calitate de președinte al Curții Constituționale.

Ieri, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă cererea judecătoarei Domnica Manole de revizuire a hotărîrilor din 19 august prin care Vladimir Țurcan a fost ales președinte al CC, iar Liuba Șova a fost aleasă judecătoare care va exercita funcțiile președintelui în timpul absenței acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?