X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 388
Eurovision stiri: 423

Vlah nu va dizolva Adunarea Populară

30 ian. 2022,, 15:30   Politică
3795 5

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, nu va dizolva Adunarea Populară, după ce alegerea conducătorului a eșuat de numeroase ori. „Consider că deputații vor reuși într-un final să ajungă la un compromis”, a declarat Vlah la RTR Moldova.

„Legea prevede dizolvarea Adunării, eu nu voi aplica această prevedere. Consider că deputații vor reuși într-un final să ajungă la un compromis și să aleagă organele de conducere a Adunării Populare”, a spus Vlah, transmite Unimedia.

Adunarea Populară a Găgăuziei nu a reușit să-și aleagă conducătorul nici în ultima ședință, care a avut loc la data de 25 ianuarie.

Candidatura lui Dumitirie Constantinov nu a întrunit numărul sufiecient de voturi.

Adunarea Populare din Găgăuzia a rămas fără președinte în 2021. Alegerea fiind amînată pentru anul acesta.


Mandatul celor 35 de aleși în Adunarea Populară a Găgăuziei a fost validat de Curtea de Apel Comrat, la data de 1 octombrie. Hotărîrea a fost luată de magistrați în prima parte a zilei de ieri.

Astfel magistrații au validat mandatul a 17 deputați și prin urmare toate cele 35 de mandate au fost recunoscute de cadrul legal, transmite presa locală.

Potrivit rezultatelor preliminare, în urma alegerilor în Adunarea Populară a Găgăuziei din 3 octombrie 2021 au fost aleși 17 deputați: trei desemnați de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BeCS) și 14 independenți.

În Autonomia Găgăuză, la data de 3 octombrie, a avut loc ieri al doilea tur al alegerilor pentru Adunarea Populară, după ce la 19 septembrie au fost aleși doar 18 din cei 35 de deputați ai organului legislativ al autonomiei.

Pînă la prînz au votat aproape 9 mii de alegători, iar cea mai slabă prezență la urne se înregistrează în Comrat și Congaz, arată datele organului electoral din regiune. Cea mai mare prezență la vot, în turul doi, a fost înregistrată la secțiile în Bugeac, cu 78,2% de alegători și Congaz - 56,3%.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?