AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 734

Vlah: La 10 luni de cînd a fost aleasă în funcție, nu am avut nicio întîlnire cu Maia Sandu

13 oct. 2021,, 13:09   Politică
2687 0

Guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, încă nu a avut o întîlnire sau discuție cu președinta țării Maia Sandu. Aceasta spune că în ultima perioadă s-au făcut tot mai mulți „pași neprietenoși” în raport cu locuitorii din Găgăuzia iar o astfel de atmosferă „nu este prea bună în țara noastră”.

Totodată, Vlah afirmă că președinta Maia Sandu a mințit-o atunci cînd a venit în Găgăuzia la o întîlnire cu primarii. „M-a revoltat aceasta minciună directă și pentru mine era neclar cum noi în calitate de conducători putem da un exemplu așa prost - cînd conducătorul minte cu nerușinare în fața camerei”, a declarat aceasta, aseară la emisiunea de la Publika TV, notează Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Avem o problemă - lipsește dialogul cu Chișinăul. 10 luni de cînd a fost ales președintele din păcate nu am avut nicio întîlnire cu doamna președintă, de 10 luni nu am discutat nicio problemă. De 10 luni, eu, dar și locuitorii Găgăuziei, am văzut foarte mulți pași neprietenoși în raport cu locuitorii Găgăuziei.

Nu putem spune ce ne îngrijorează mai mult sau mai puțin. Primii pași neprietenoși au început din prima lună de cînd a fost aleasă președinta Maia Sandu. În primul rînd nu a fost invitată la ceremonia de inaugurare conducerea autonomiei - un pas ce ne-a nedumerit, acolo au fost prezenți reprezentanții mai multor organizații non-guvernamentale. Al doilea pas - excluderea din CSS, foarte straniu argument a fost adus, că ei vor lucra cu corupția. Al treilea pas neprietenos - Maia Sandu a venit în Găgăuzia, iar conducerea nici nu a fost informată. Maia Sandu este al treilea președinte cu care lucrez în mandatul meu. Am aflat că vine președinta de la primari, care au primit invitații de la administrația președinției. Primarii s-au interesat dacă voi fi și eu la întîlnire, dar le-am spus că nu am fost invitată, iar mulți au spus că dacă eu nu am fost invitată, ei nu au ce căuta acolo. Le-am explicat că noi respectăm președinția, iar dacă au venit cu invitații vom participa și am venit și eu, chiar dacă nu am fost invitată. Am salut-o, am felicitat-o și m-am interesat de ce s-a întîmplat că vine, iar conducerea nu este la curent.

Răspunsul cu care a venit a fost o minciună. A spus că nu ea organizează întîlnirea și că au invitat-o primarii, dar eu am văzut invitațiile venite de la administrația prezidențială. Această minciună directă m-a revoltat și pentru mine era neclar cum noi în calitate de conducători putem da un exemplu așa prost - cînd conducătorul minte cu nerușinare în fața camerei.


Au fost și alți pași neprietenoși din partea membrilor PAS. Noi urmărim totul și ne îngrijorează ceea ce se întîmplă. Nu vom ataca pe nimeni și nu ne vom comporta așa cum ei se comportă cu noi.

Liderul țării trebuie să-i unească pe toți și să lucreze cu toate regiunile și cu toți locuitorii țării și să nu îi împartă în ai noștri și ai voștri. Trebuie să mergem la dialog. Nu trebuie să alegem oamenii - oameni buni și nebuni și mai departe, așa atmosfera nu e prea bună în țara noastră”, a declarat Vlah.

Președinta Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în autonomia Găgăuză în luna iulie, iar Guvernatoarea regiunii nu știa despre acest lucru. Irina Vlah a aflat de la primarii invitați la întrevederea cu șefa statului și a mers la Ceadîr-Lunga pentru a o saluta pe Maia Sandu.

Aceasta este prima discuție între Maia Sandu și Irina Vlah, de la învestirea șefei statului în funcție. Președinta Sandu nu a invitat-o la învestirea sa pe Guvernatoarea Găgăuziei, iar apoi a exclus-o din componența Consiliului Suprem de Securitate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав