Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Vlah: Găgăuzia îşi dorește un statut egal cu cel al Transnistriei în cadrul unei Moldove unite

26 dec. 2018,, 18:35   Politică
3957 8

Găgăuzia pledează pentru obţinerea unui statut identic cu cel al Transnistriei în cazul reintegrării Republicii Moldova și creării unui stat federal comun.

Este o declaraţie a bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, făcută de aceasta în cadrul conferinței finale de presă privind rezultatele activităților din 2018, răspunzînd la întrebarea cu privire la statutul Găgăuziei în cazul în care Moldova se va uni cu Transnistria, informează Noi.md.

"Vorbim despre federalizare în această privință. Vom lucra pentru a ne asigura că avem același statut, atît Găgăuzia, cît și Transnistria", a declarat Irina Vlah.

În același timp, în opinia ei, în această privință, există încă multe întrebări faţă de Guvern și Parlament.


"Transnistria nu se va întoarce niciodată la noi, la familia noastră moldovenească atîta timp cît Transnistria are o poveste de succes. Adică Transnistria ar trebui să aibă un exemplu bun. Dacă locuitorii Transnistriei vor vedea că Găgăuzia se dezvoltă dinamic, este mult mai bine pentru locuitorii din Găgăuzia să locuiască în Republica Moldova decît să trăiască în Transnistria, abia atunci pot lua o astfel de decizie. Este necesar să se creeze nişte condiţii într-atît de bune pentru dezvoltarea autonomiei găgăuze, încît locuitorii Transnistriei să poată lua liniştiţi astfel de decizii", a subliniat başcanul Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?