Criza energetică stiri: 1620
Cutremure stiri: 271

Vlah despre prețul la gaz: Separat noi nu putem să mergem la Moscova

24 sep. 12:15   Politică
2307 0

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a comentat intenția unor deputați din Găgăuzia de a pleca la Moscova pentru a negocia prețul la gaz. În cadrul emisiunii Rezoomat aceasta a menționat că de acest lucru trebuie să se ocupe președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”, a menționat Bașcana.

„Separat noi nu putem să mergem la Moscova. sînt oameni care se ocupă de aceste lucuri. Este președinta, prim-ministra, este speakerul Parlamentului. Acești oameni sînt responsabili de aceste lucruri și cînd cineva din politicieni spun că deputații din Adunarea Populară vor să meargă și să rezolve aceste probleme.. da ei vor să meargă, dar sînt conștienți că nu pot să rezolve această problemă, dar gîndurile lor sînt lîngă cetățeni și ei vor să rezolve aceste probleme, transmite unimedia.

Și după mine aceste sfaturi sînt foarte utile, dacă noi vrem să rezolvăm, atunci trebuie să negociem. Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem? Noi am văzut că sînt multe țări europene care au negociat și ei acum au prețuri mai bune decît le avem noi acum. După mine, noi trebuie să ne gîndim doar la cetățeni, despre problemele acestora”, a spus Vlah.

La data de 23 septembrie 2022, Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat, în ședință publică, noile prețuri reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz”, în contextul obligației de serviciu public.

ANRE a anunțat pe 19 septembrie că S.A. „Moldovagaz” a depus solicitarea privind examinarea și aprobarea prețurilor reglementate la gazele naturale pentru anul 2022, în contextul obligației de serviciu public.


În aceaași zi, Vadim Ceban anunța că Moldovagaz a achitat Gazprom plata pentru luna august, însă fără avansul pe luna septembrie. Este vorba despre 9,67 mil. dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав