Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vlah despre decizia de a expulza din Moldova diplomații Federației Ruse

28 mar. 2018,, 18:00   Politică
6956 13

Declararea de către Guvernul Republicii Moldova drept persoane non grata a trei diplomați ruși și expulzarea lor din țară a provocat indignare extremă în rîndul locuitorilor Găgăuziei


O declarație în acest sens a făcut bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, menționînd că «încercarea de a atrage țara în jocuri geopolitice, îndreptate spre înrăutățirea relațiilor cu partenerul nostru strategic, Federația Rusă, denigrează, în cele din urmă, imaginea Republicii Moldova», relatează Noi.md.

Bașcanul a menționat că odată ce Republica Moldova nu este o țară-membră a NATO și nu are obligații față de nici un bloc militar, autoritățile moldovenești renunță în acest fel benevol la propria suveranitate.

Potrivit spuselor ei, un alt scandal diplomatic, organizat în semn de solidaritate cu Marea Britanie, nu are nimic în comun cu interesele naționale ale Republicii Moldova.

"Comitetul Executiv al Găgăuziei va face tot posibilul ca să se asigure că contactele noastre cu regiunile Rusiei, dar și cooperarea economică și comercială largă cu Rusia nu vor fi afectate", a subliniat Irina Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?