X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vladimir Zelensky ar putea veni în Republica Moldova

25 mai. 2023,, 15:41   Politică
3444 1

Tema principală pe agenda Summit-ului Comunității Politice Europene (CPE), care va avea loc la Bulboaca la 1 iunie, va fi pacea, securitatea și apărarea, a menționat în cadrul conferinței internaționale despre așteptările evenimentului, desfășurată astăzi la Chișinău, ministrul afacerilor Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit oficialului, urmează să fie identificate încă, cel puțin, două teme.

La eveniment ar putea veni și președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, susține expertul de la Kiev, Leo Litra, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md

În cadrul Summitului se va discuta, întâi de toate, despre impactul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina asupra situației din Europa, dar și despre provocările Republicii Moldova, deoarece țara noastră este gazda evenimentului, a precizat ministrul de Externe Nicu Popescu.

Prezența președintelui Ucrainei, Vladimir Zelensky, la Summitul din 1 iunie, este oportună din mai multe motive, a menționat analistul de la Centrul Noua Europă cu sediul la Kiev, Leo Litra. În opinia sa, nu se va ști decît în ziua evenimentului, liderul ucrainean va sosi la Bulboaca.


Amintim că, prima reuniune a Summitului a avut loc în octombrie, la Praga, și s-a axat pe probleme de energie și securitate. Următoarele reuniuni, după cea găzduită de țara noastră, vor avea loc în Spania și, ulterior, în Marea Britanie.

5
0
0
1
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?