COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Vladimir Voronin ar putea rămîne președinte al PCRM. Opinie

28 sep. 2021,, 11:00   Politică
1611 2

Delegații Congresului Partidului Comuniștilor din Moldova ar putea insista ca actualul lider al comuniștilor moldoveni, Vladimir Voronin, să fie și în continuare președinte al PCRM.

Această opinie a fost exprimată de bine-cunoscutul jurnalist, deputat din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, secretar al Comitetului Central al PCRM, Constantin Starîș, în cadrul emisiunii "Interviu" cu Nina Dimoglo, la postul de televiziune "REN Moldova", informează Noi.md.

El a menționat că următorul Congres al PCRM va avea loc pe 7 noiembrie, iar la acesta va fi ales președintele formațiunii.

Constantin Starîș a spus că el nu cunoaște că Vladimir Voronin a decis să nu-și desemneze candidatura la funcția de președinte al PCRM și intenționează să ceară colegilor săi de partid să nu-l re-aleagă drept președinte al Partidului Comunist.

"Nu știu. Nu am discutat cu el. Mi-e greu să vorbesc despre asta. Presa a anunțat asta? Poate că el va cere și nu-l vor asculta. Știi cum...Totul se întîmplă...Poate că Congresul va insista ca el să conducă în continuare partidul. Eu nu ştiu. Acest lucru într-adevăr îl decide doar Congresul, și se iau întotdeauna decizii colective în partidul nostru. Întotdeauna colective, fie că este vorba de o decizie a Plenului sau a Comitetului Executiv Politic. Dar Congresul este cel mai reprezentativ for al partidului și cu siguranță va lua o decizie în această privință", a declarat deputatul blocului Comuniștilor și Socialiștilor, secretar al Comitetului Central al PCRM.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X