TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vladimir Voronin a comentat plecarea deputatului Octavian Ţîcu din blocul ACUM

Fostul președinte al RM, Vladimir Voronin, a comentat plecarea deputatului Octavian Ţîcu din blocul ACUM. Liderul PCRM a vorbit despre atitudinea sa negativă față de cei care intră în Parlament ca parte a unui partid și apoi îl părăsesc.

Această opinie a fost exprimată de Vladimir Voronin în timpul emisiunii „Punctul pe Azi”, de la postul TVR Moldova, relatează point.md cu referire la vedomosti.md.

„La vremea noastră, ne-am confruntat şi noi cu această trădare. În timpul penultimei campanii electorale parlamentare, am convins alegătorii să ne voteze. Oamenii au crezut partidului, nu celor care, ajunşi în Parlament, au trîntit ușa și au mers acolo unde plătesc mai mult”, a spus el.

Voronin nu a fost de acord cu opinia prezentatorului că, fără actuala coaliție de guvernămînt, nu am fi aflat autorii delapidării miliardului de dolari din sistemul bancar al ţării, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Ţîcu a părăsit blocul ACUM.

„Timpul le pune pe toate la locul lor. Mai devreme sau mai tîrziu, în orice caz, va fi cunoscut cine anume a furat banii, indiferent de schemele dezvoltate de ascundere a urmelor. Prin urmare, nu aprob acest gest, indiferent de motivele acestuia. Fie fiți în fracțiune pînă la sfîrșitul mandatului, fie transmite-l altuia dacă nu-ţi place ceva din politica urmărită de colegii tăi. Pînă la urmă, nimeni nu poate obliga un deputat să voteze sau să nu voteze o decizie. Aşa ar trebui să procedeze un deputat onest dacă nu-i place ceea ce fac colegii săi. Întotdeauna va exista motivație pentru a justifica trădarea – este ceva valabil nu numai pentru Parlament, ci și pentru toate situaţiile de viață, inclusiv cele private”, a spus Voronin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load