Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vladimir Andronachi ar putea fi apărat de un avocat din oficiu

9 ian. 2023,, 14:45   Politică
2761 0

Vladimir Andronachi ar putea fi apărat de un avocat din oficiu. În cadrul ședinței de luni, 9 ianuarie, urma să se examineze prelungirea măsurii de arest preventiv a fostului deputat democrat, care se află închis în Penitenciarul nr. 13. Avocatul acestuia, Vladimir Moșneaga, a depus cerere de amînare, iar instanța de la Curtea de Apel a programat o altă ședință pentru ziua de marți, 10 ianuarie.

Aceasta va urma să se desfășoare cu dispunerea avocatului din oficiu, dacă nu se prezintă avocatul lui Andronachi. Vladimir Moșneaga a depus cererea de amînare pe motiv ca ar fi bolnav și are temperatură.

Contactat de echipa TV8.md, pentru a afla dacă Vladimir Moșneaga se va prezenta mîine la ședință, acesta ne-a răspuns: „Reveniți mîine, să vă pot oferi răspunsul”.

Andronachi a ajuns pe mîna autorităților din Republica Moldova la 2 noiembrie curent, după ce a fost predat de către Serviciile de Securitate ucrainene, care l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat din țară. Despre aceasta a anunțat șefa Procuraturii Anticorupție, într-un briefing de presă.

Vladimir Andronachi a precizat pentru TV8.md că ar fi fost pus sub învinuire la comandă politică.


Andronachi este unul dintre cei mai controversați politicieni. A fugit din Republica Moldova imediat după alegerile parlamentare cîștigate de cei care au declarat război corupției, în aceeași perioadă cu Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc este bănuit de spălare de bani în dosarul „Metalferos”.

În luna septembrie 2021, procurorii anticorupție au descins cu percheziții acasă la fostul democrat. Acțiunile au avut loc în cadrul dosarului fraudei bancare, în care Andronachi este cercetat penal.

Jurnaliștii de la Cutia Neagră PLUS au scris mai multe investigații despre proprietățile ascunse de fostul deputat democrat, castelul pe care și-l construia în cel mai luxos cartier al Capitalei, firme off-shore implicate în furtul miliardului, dar și în export de cărbune de la companii rusești acuzate de extracții ilegale din Donbas.

Vladimir Andronachi, economist de profesie, deputat în două legislaturi din partea Partidului Democrat, este asociat de opinia publică drept persoană de încredere a oligarhului fugar Vlad Plahotniuc, partener de afaceri cu controversatul deputat fugar Ilan Șor, apropiat din 2020 de Partidul Socialiștilor și Igor Dodon. Andronachi este acuzat de implicare în scheme imobiliare, energetice, extracție de zăcăminte, export de fier uzat, furtul miliardului.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?