Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Vladimir Andronache a fost declarat indezirabil și expulzat din Ucraina

2 noi. 2022,, 10:26   Politică
2724 0

Fostul deputat democrat, fugarul Vladimir Andronache a fost reținut de către Poliția din Moldova după ce a fost declarat indezirabil pe teritoriul Ucrainei și a fost expulzat.

Despre aceasta a anunțat Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, în cadrul unui briefing de presă. Astfel, începînd cu ziua de astăzi, Andronache va fi plasat în arest pentru 30 de zile, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Autoritățile din Ucraina l-au declarat o persoană indezirabilă și l-au expulzat de pe teritoriul său. Inspectoratul General al Poliției l-au arestat la intrarea în Republica Moldova”, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție.

Vladimir Andronache va fi pus azi oficial sub acuzare pe dosarul „frauda bancară” și „Metalferos” și va sta în arest cel puțin pentru 30 de zile.

„Vladimir Andronache a fost transferat la sediul CNA de la Chișinău. Aici ii vom aduce ordonanța de punere sub învinuite. Deci va fi pus oficial sub acuzare. Apoi va fi excortat la judecătorul de instrucție care-i va aduce la cunoștință mandatul de arest. Începînd cu ziua de astăzi, curge termenul de 30 de zile de arest al domnului Andronache. Totuși, bănuitul se bucură de prezumția nevinovăției”, a anunțat Octavian Iachimovschi, procuror anticorupție.


Fostul deputat democrat, fugarul Vladimir Andronachi, a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei „Criva-Mamaliga”. Potrivit Poliției, acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție.

Andronachi este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.

Prin urmare, acesta a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia.

Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimat în 2018 la suma de 5,5 milioane de euro, ceea ce constituie peste 100 milioane de lei.

Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos”, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde de lei.

Investigațiile penale continuă, iar persoanele vizate se prevalează de prezumția nevinovăției, ca și garanție procedurală prevăzută de lege, pînă la pronunțarea unei hotărîri judecătorești finale.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?