Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Vlad Filat va participa la alegerile prezidențiale din Moldova

3 iun. 13:07   Politică
3376 0

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, fostul prim-ministru Vlad Filat, va participa la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

El a confirmat această informație pentru jurnaliști.

Decizia ca Vlad Filat să candideze la funcția de șef al statului în toamna acestui an a fost luată în cadrul ședinței Biroului Executiv Central al Partidului Liberal-Democrat din Moldova, care a avut loc la 31 mai.

După cum a relatat anterior Noi.md, fiind întrebat despre o eventuală participare a sa la alegerile prezidențiale, Vlad Filat a spus că este prea devreme de vorbit despre aceasta, deoarece încă nu se cunoaște decizia Curții Supreme de Justiție privind cererea sa de revizuire, iar acest proces este amînat după ce doi judecători din dosarul său și-au dat demisia. Cererea a fost acceptată, dar în loc să fie anunțată decizia pe 20 mai, după parcurgerea tuturor etapelor, procesul va începe din nou, după schimbarea unor judecători.

În plus, președintele PLDM și fostul prim-ministru a Moldovei a spus că se gîndește și la oportunitatea participării sale la alegeri, recunoscînd că pentru el este mai importantă nu participarea sa personală la acestea, ci rezultatul general, final al acestora.

5
2
1
2
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?