X 
Arşiţa stiri: 228
Transnistria stiri: 1466
Preşedintele stiri: 4138

Vlad Filat: "Nu putem ignora factorul Rusiei în soluționarea problemei transnistrene"

31 aug. 10:20   Politică
3 ore in urma 1138 0

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii "Истина", a subliniat importanța dialogului cu Federația Rusă pe o serie de subiecte-cheie.

"Pe o serie de probleme trebuie să avem un dialog cu Federația Rusă, indiferent dacă îi place cuiva scest lucru sau nu. Cum ne propunem să rezolvăm problema transnistreană, ignorînd Rusia? Cum vom rezolva problemele producătorilor noștri agricoli, care își furnizează în mod tradițional produsele în Rusia?", a spus Filat.

Politicianul a atras atenția și asupra contradicțiilor în abordarea de către țările europene a comerțului cu Rusia: "De ce țările europene fac comerț cu Federația Rusă, iar Moldova ar trebui să renunțe la acest lucru? De ce țările europene cumpără gaz din Federația Rusă, iar noi trebuie să renunțăm la el?".

Potrivit lui Vlad Filat, aceste probleme necesită o discuție deschisă și constructivă pentru a asigura stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova.

23
1
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Declarația deputatului PAS Vasile Șoimaru despre o eventuală interzicere a Bisericii Ortodoxe Moldovenești (în cadrul Patriarhiei Moscovei) a provocat o mare rezonanță. Ce biserică, în opinia dumneavoastră, ar trebui să existe în Moldova?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав