COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Vlad Batrîncea: În Parlament azi se caută un țap ispășitor

20 aug. 14:38   Politică
2464 10

Astăzi Parlamentul este în căutarea unui țap ispășitor.

De această părere este vicepreședintele legislativului Vlad Batrîncea, care a lansat declarația după ce deputații majorității parlamentare s-au arătat nemulțumiți de progresele înregistrate de Procurorul General în investigarea „furtului miliardului”, notează a-tv.

De la tribuna Parlamentului, vicepreședintele Legislativului s-a adresat colegilor de dreapta să spună lucrurilor pe nume și să nu încerce să pună întreaga responsabilitate pe spatele unui singur om. Batrîncea a explicat din ce motive, ani la rînd, Procuratura Generală a bătut pasul pe loc în investigarea fraudei bancare.

„Noi, deseori, căutăm un țap ispășitor, dar haideți să fim oameni adecvați. Acest furt a fost posibil datorită implicării politicului, datorită modificării legislației, în special, cu privire la BNM și cu privire la garanțiile de stat. Dacă dorim sincer să facem lumină în această situație, trebuie să vorbim adevărul chiar dacă el, uneori, doare. De ce Procuratura nu a întreprins ani de zile acțiuni clare, haideți să-i întrebăm pe acei autori ai pretinselor reforme în justiție, anii 2010-2015. Peste 200 de milioane de euro pentru reforma justiției. Ca într-un final să obținem procurori iresponsabili, ba chiar mai mult, implicați. Putem da vina pe o singură persoană. Este cel mai comod acest lucru.„ a declarat Batrîncea.

Alexandr Stoianoglo a venit la cîrma PG în anul 2019. Batrîncea a amintit că de atunci în țară nu au mai existat deținuți politici, nu au mai fost preluate afaceri și n-au fost pornite dosare penale pe numele unor persoane nevinovate.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X