Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Vlad Batrîncea, despre presiunile deputaților de dreapta asupra Curții Constituționale

4 dec. 2020,, 15:03   Politică
4189

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că deputații din formațiunile de dreapta încearcă acum să facă presiune asupra magistraților de la Curtea Constituțională pentru a anula legile votate joi în Parlament, inclusiv proiectul bugetului de stat.

Batrîncea susține că acest lucru este inadmisibil într-un stat de drept și a chemat deputații din PAS și DA să urmeze căile legale de contestare a legilor adoptate.

”Ieri am văzut cum în plen unii deputați deja erau în legătură cu Curtea Constituțională (CC). CC este o instituție independentă. Inclusiv noi, socialiștii, am votat la propunerea Blocului ACUM judecătorii la CC. Însă, din moment ce aceștia au devenit judecători la CC, ei sînt în afara politicului și nu pot fi supuși diferitor abordări politice, inclusiv de către deputați. Observam sincronizarea pe unele chestiuni. Facem apel la calm și aducem aminte deputaților că nu sînt în drept să contacteze și să influențeze judecătorii CC”, a spus parlamentarul.

Batrîncea a mai declarat că PSRM cunoaște cine și cum au intervenit pe lîngă magistrații de la CC. Socialistul a precizat că, joi, legile au fost votate cu majoritate parlamentară, conform Regulamentului Parlamentului.

”Poftim, încercați să anulați legea bugetului votată în prima lectură. Faceți-o cu propria mînă, însă acest lucru trebuie să se producă într-un regim normal fără a face presiuni asupra judecătorilor CC”, a declarat deputatul PSRM.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав