X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Vlad Batrîncea: "Aderarea la orice bloc militar nu va rezolva problemele de securitate ale țării noastre"

7 feb. 2023,, 15:15   Politică
1909 0

Moldova nu poate avea nici o legătură cu campaniile militare ale Alianței Nord-Atlantice, aderarea la aceasta nu va rezolva problemele de securitate ale țării.

Despre acest lucru, într-un interviu acordat corespondentului TASS, a declarat vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Secretar Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrincea.

"Aderarea Republicii Moldova la orice bloc militar nu va rezolva problemele de securitate ale țării noastre, contrar propagandei autorităților, pentru că această problemă se află în planul diplomatic. Încă nu am învățat cum să construim poduri și să tragem beneficii din amplasarea istorico-geografică a țării noastre. Poporul moldovenesc nu vrea și nu poate avea nici o legătură cu campaniile militare ale Alianței Nord-Atlantice", a spus el.

Pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere, îndemnurile pentru aderarea Republicii Moldova la NATO s-au intensificat, a menționat vicepreședintele Parlamentului. "Astfel de propuneri vin și din partea reprezentanților puterii, partidul de guvernămînt. Acest lucru este periculos", crede Batrîncea.

"Autoritățile de foarte multe ori – persoane concrete, partide concrete - se află sub influență externă și încearcă într-un fel să interpreteze public că [neutralitatea consfințită în Constituția Moldovei] nu împiedică cooperarea cu NATO. Se pare că NATO este aproape o structură diplomatică internațională", a explicat el.


Potrivit lui Batrîncea, ultimul sondaj a arătat că peste 55% dintre moldoveni, dacă s-ar organiza un referendum, ar vota categoric împotriva aderării Republicii Moldova la blocul NATO și doar 27% în favoarea acestuia.

15
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?