X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Vizita lui Zelenski la Summitul din 1 iunie rămâne „secretă”

30 mai. 2023,, 10:01   Politică
2589 1

Aproape toți cei 50 de oficiali europeni, invitați în Republica Moldova pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie, și-au confirmat prezența la eveniment.

Nu se știe însă, deocamdată, dacă la eveniment va lua parte și președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Ministra de Interne, Ana Revenco, susține că informația poartă caracter confidențial, din motive de securitate, notează newsmaker.

„Sînt informații care trebuie protejate în raport cu securitatea nemijlocită a domnului Zelenski. Respectăm această cheie”, a declarat ministra de Interne, Ana Revenco, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

Amintim că pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. La eveniment sînt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți în Moldova vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Evenimentul va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi.


Menționăm în acest context că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția anunță că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii îndeamnă populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale. Rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada 31 mai – 1 iunie pot fi consultate AICI.

0
5
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?