Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Vizita lui Ion Chicu la Moscova poate fi apreciată pozitiv - opinie

23 noi. 2019,, 16:15   Politică
3684 2

Comentatorul politic Corneliu Ciurea spune că anunțurile făcute în cadrul vizitei lui Ion Chicu la Moscova demonstrează deschiderea pe care o manifestă Rusia față de actualul Guvern.

Totodată, comentatorul declară că dacă prim-ministra Maia Sandu era să meargă cu o vizită la Moscova, atunci ea era să fie întîlnită cu mai mult fast pentru că era așteptată acolo. Corneliu Ciurea spune că Guvernul Chicu, care a fost susținut de socialiști, a avut cumva undă verde către Federația Rusă de la bun început, transmite IPN.

Totodată, comentatorul spune că Rusia nu întotdeauna face anumite lucruri fără a avea un interes. „Unii vorbesc că Rusia ar avea un anumit interes față de Aeroportul Internațional Chișinău, alții spun de portul Giurgiulești. Rusia face un pas referitor la munițiile de la Colbasna, o temă destul de sensibilă. Toate aceste teme vor avea nevoie de susținere politică și vor ajunge în Parlament, iar în legislativ se menține o majoritate pro-Vest”, spune Ciurea. Astfel, probabil, nu va putea fi continuat trendul pozitiv cu Rusia pentru că în Parlament este o majoritate neoficializată care va împiedica acest lucru.

Alexandr Stahurschii, membru al Centrului de Cercetări și Reforme Strategice, este de părere că vizita la Moscova era necesară și trebuia făcută cu mult timp înainte avînd în vedere că s-au adunat mai multe chestiuni care trebuiau discutate. Totodată, Alexandr Stahurchii nu este foarte optimist pentru că în ultimii șapte ani, de cînd ultima dată un prim-ministru al Moldovei a fost la Moscova, s-au schimbat foarte multe lucruri.

Fostul vicepremier Alexandru Muravschi speră că anunțurile făcute în cadrul vizitei lui Ion Chicu la Moscova vor avea continuare. În opinia lui, actualul Guvern nu va face declarații vădite anti-rusești care să nu-i permită Rusiei să nu-și respecte promisiunile. „Partea moldovenească, în componența actuală a Guvernului, Parlamentului, va da dovadă de comportament rațional, fără declarații antirusești și cred că relațiile se vor dezvolta normal”, a menționat Alexandru Muravschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?