Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1664

Viorel Morari i-a expediat un demers spicherului: Ce solicită (DOC)

15 noi. 2019,, 11:29   Politică
4743 2

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a expediat o scrisoare în adresa președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, prin care solicită revizuirea Hotărîrii Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii.

Mai exact, Morari solicită mărirea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități, motivînd că volumul de lucru al Procuraturii Anticorupție a crescut considerabil în ultima perioadă, notează Ziarul de Gardă.

Nota emisă de Procuratura Anticorupție:

„Volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut mult peste estimările făcute în perioada cînd a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii.

În condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunîndu-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni.


Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cît și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune.

Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий