Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Viorel Morari, așteptat la audieri parlamentare

3 mar. 2021,, 12:55   Politică
3165 4

În cadrul audierilor de astăzi a Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la spălarea banilor în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și al instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova va participa Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție.

Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei de anchetă, Inga Grigoriu. Ședința va avea loc la ora 15:00, în incinta clăridii Parlamentului, transmite tv8.md.

„Contextul audierilor este faptul că în anul 2016, fiind în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari a inițiat dosare penale pe mai multe persoane în legătură cu implementarea tipologiei denumită Laundromat”, spune președinta Comisiei, Inga Grigoriu.

Totodată, deputata Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), a ținut să speicifice că „Comisia parlamentară de anchetă nu poate substitui ancheta oficială ce se află în gestiunea Procuraturii”.

„Scopul Comisiei este de a elucida circumstanțele prin care, prin Republica Moldova au avut loc spălări de bani în proporții deosebit de mari – modificarea legislației, acțiunile sau inacțiunile factorilor cu rol de supraveghere și decizie, impactul asupra instituțiilor statului, cît și, elaborarea de propuneri astfel încît să nu mai fie admise astfel de scheme în viitor”, a mai adăugat deputata PPDA, Inga Grigoriu.


Amintim că, în cadrul audierilor de miercuri, 17 februarie, în cadrul ședinței Comisie de anchetă „Laundromat” a fost audiat adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Eduard Varzari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?