X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Viitorul R.Moldova în Uniunea Europeană, discutat de Popescu la Madrid

25 ian. 2023,, 09:40   Politică
1966 0

Viitorul R.Moldova în Uniunea Europeană a fost subiectul principal al discuțiilor ministrului de Externe Nicu Popescu cu José Manuel Albares Bueno, ministrul spaniol al afacerilor externe, Uniunii Europene și al cooperării.

Cei doi oficiali au convenit asupra unei cooperări strînse cu președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene, care începe din 1 iulie cu obiectivul principal – integrarea europeană accelerată și livrarea reformelor în domeniul justiției, luptei împotriva corupției, consolidarea democrației și capacităților administrative și modernizarea economiei.

Totodată, a fost abordată problema securității regionale, în mod special provocările cu care se confruntă țara noastră din cauza războiului. "Moldova continuă efortul umanitar găzduind refugiații ucraineni, oferind asistență umanitară, contribuind la Căile solidarității și stabilitatea regională", a declarat Nicu Popescu.

Oficialii au convenit să sporească dialogul bilateral în sfera comercial-economică prin organizarea unor misiuni ai oamenilor de afaceri, să intensifice contactele pe linia ministerelor de externe pe dimensiunea afacerilor europene, ministerelor apărării și ai afacerilor interne pe dimensiunea de securitate și reziliență.

Pe agenda discuțiilor s-a regăsit și alte subiecte importante: intrarea în vigoare a acordului în domeniul social, semnarea în viitor a acordului privind conversiunea permiselor de conducere și continuarea discuțiilor privind liberalizarea roaming-ului.


În cadrul vizitei, Nicu Popescu a semna și un memorandum de înțelegere între Institutul Diplomatic al Republicii Moldova și Școala diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe, al Uniunii Europene și Cooperării al Spaniei.

0
0
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?