Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Victor Ponta: „Maia Sandu ar putea conduce și Republica Moldova, dar și România”

1 feb. 10:40   Politică
2718 4

Ex-premierul român Victor Ponta a vorbit la despre doi candidați la alegerile prezidențiale din România.

El nu exclude că Maia Sandu și Laura Corduța Kovesi ar putea candida la alegerile care sînt programate în 2024.

„Cred că Laura Codruța Kovesi vrea să candideze la prezidențiale, dar cred că deocamdată nu își găsește locul. Poate ar candida din partea USR, dar este cam greu, că ar lua vreo 5%”, a spus Ponta la DC News.

Victor Ponta nu exclude ca Laura Codruța Kovesi să candideze din partea PNL-USR: „PNL s-ar putea împăca cu USR astfel încît să o susțină pe Kovesi la prezidențiale 2024. Este doar un scenariu pe care îl dau ca posibil”.

Victor Ponta mai are un scenariu: „Posibil să o aducem pe Maia Sandu să candideze pentru alegerile prezidențiale 2024, dacă nemții s-au terminat. Cred foarte tare în scenariul acesta. Maia Sandu ar putea conduce și Republica Moldova, și România. Văd că unii lucrează la acest scenariu”.


Întrebat din partea cui ar putea candida Maia Sandu, Victor Ponta a zis rîzînd: „Din partea poporului. Nu știu, PNL, USR, nu știu”. Premierul a mai spus că el crede că, probabil, PSD va avea candidat propriu.

Dar nu trebuie să uităm și un alt scenariu, mai spune Victor Ponta: „Sau PSD și PNL ar putea susține același candidat și ar putea cîștiga alegerile prezidențiale 2024”.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu a fost întrebat de jurnaliștii din România ce părere are despre informația potrivit căreia Maia Sandu ar putea să devină președintele României. În răspuns, el a spus că Maia Sandu are un mandat puternic din partea cetățenilor Republicii Moldova și își dorește ca șefa statului să rămînă în funcție cel puțin 8 ani.

„Eu cred că doamna președintă trebuie să răspundă în primul rînd, dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președintă să rămînă cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sînt de abia la început. Pentru mine asta este important acum”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Despre posibilitatea ca Maia Sandu să ajungă în fruntea statului român, Andrei Spînu a mai subliniat: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în Uniunea Europeană și să transformăm țara noastră”.

3
1
1
1
32

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?