X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Victor Osipov a fost acreditat în calitate de ambasador în Slovacia

21 iun. 2018,, 11:32   Politică
4009 0

Ambasadorul Republicii Moldova la Viena, Victor Osipov, a înmînat preşedintelui slovac Andrej Kiska, scrisorile de acreditare în calitate de ambasador în Republica Slovacia, informează Noi.md.

Ceremonia oficială s-a desfăşurat cu toate onorurile protocolare la Palatul prezidenţial de la Bratislava. În cadrul discuţiei Preşedintele Kiska a remarcat relaţiile bilaterale moldo-slovace ca fiind dinamice şi prospere, a salutat reformele care au loc în vederea integrării europene și a reiterat sprijinul necesar în acest sens din partea Slovaciei.

Victor Osipov a adus mulţumiri sefului statului slovac pentru susţinerea parcursului european al ţării noastre şi angajamentul de a acorda atenţia necesară temei soluţionării conflictului transnistrean pe durata anului 2019, cînd Slovacia va deţine preşedinţia în exerciţiu a OSCE. De asemenea, ambasadorul a apreciat înalt menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă financiară şi tehnică a Slovaciei, reflectată în „Strategia Republicii Slovace de cooperare pentru dezvoltare cu Republica Moldova pe perioada 2014-2018” şi a evidenţiat recunoştinţa faţă de proiectele caritabile şi sociale promovate în ţara noastră.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?