X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Victor Ciobanu, despre soarta de mai departe a PDM

24 iun. 2019,, 10:40   Politică
4023 4

După toate fărădelegile pe care le-a comis, Partidul Democrat ar trebui declarat în afara legii, consideră analistul politic Victor Ciobanu.

Expertul este de părere că retragerea PD de la guvernare și formarea noii coaliții PSRM-ACUM este un final absolut logic.

„Nu o calific drept turnură, ci ca un final absolut logic al unui regim mafiot, care, în mod normal, nu poate exista în sec. XXI în centrul Europei. E o victorie meritată a întregii RM, cu suportul decisiv al societății civile și a partenerilor noștri externi SUA, UE și al Federației Ruse”, a punctat Ciobanu, într-un interviu pentru tribuna.md.

Soarta de mai departe a PDM va fi „jalnică”, se arată încrezut Ciobanu.

„Sînt convins că, după toate fărădelegile pe care le-a comis, PD trebuie declarat în afara legii. Iar cei care vor rămîne (fără dosare) în Parlament, ar trebui să fie deputați independenți. Demult nu mai era partid politic, ci o grupare (semi)criminală. Ar mai avea o variantă să se disocieze de fosta conducere – a zis ceva și Filip despre salubrizare, doar că și el e fosta conducere”, a adăugat intervievatul.


Analistul politic mai spune că de pe urma coaliții noi formate are de cîștigat în primul rînd poporul, care a meritat această victorie după ani de proteste.

„Nu știu dacă au avut de cîștigat cei din guvernarea actuală, pentru că e una de sacrificiu. Are de făcut o muncă titanică – de curățat grajdurile lui Augias. Cert este că a pierdut guvernarea precedentă”, a conchis Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?