Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Viceprim-ministrul Vlad Kulminski este împotriva escaladării situației în Transnistria

9 sep. 2021,, 10:00   Politică
3304 7

"Orice escaladare a situaţiei, inclusiv utilizarea altor subiecte ca o posibilă pîrghie, trebuie evitată, pentru a nu periclita procesul de negocieri", a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, transmite Noi.md cu referire la infotag.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la serviciul de presă al Biroului politici de reintegrare, despre aceasta el a spus miercuri în cadrul întrevederii cu ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, Katarina Freid.

Interlocutorii au făcut un schimb de opinii pe marginea subiectelor de actualitate în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, din perspectiva deţinerii de către Suedia a Preşedinţiei în exerciţiu a OSCE şi a priorităţilor trasate. Părţile au convenit asupra continuării unui dialog axat pe rezolvarea sustenabilă a problemelor existente şi pe avansarea agendei politice a procesului de reglementare.

Vlad Kulminski a menţionat că Chişinăul aşteaptă o abordare axată pe dialog şi eficientizarea lucrului în cadrul grupurilor de experţi, inclusiv pe probleme auto, pentru a găsi soluţii la problemele existente, inclusiv de a spori eficacitatea centrelor de înmatriculare din or. Tiraspol şi or. Rîbniţa.

Viceprim-ministrul pentru reintegrare a mulţumit Suediei pentru asistenţa oferită Moldovei, atrăgînd o atenţie sporită rolului pozitiv al proiectelor finanţate de către Regatul Suediei pe elemente precum respectarea drepturilor omului, dezvoltarea durabilă, reforma justiţiei şi realizarea proiectelor social-umanitare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?