X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Viceprim-ministrul a întreprins o vizită de lucru în raionul Soroca. Cu cine s-a întîlnit

29 aug. 2022,, 12:15   Politică
2624 0

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian, însoțit de reprezentanții Biroului politici de reintegrare, a întreprins vineri o vizită de lucru în satele Nimereuca și Cerlina, raionul Soroca, comunică Moldpres.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții administrației publice locale, Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului pentru Protecția Mediului și cadrele didactice, au fost abordate teme de interes pentru comunitatea locală.

Subiectul de importanță majoră în cadrul ambelor localități din comuna Nimereuca ține de reabilitarea drumului local L106 Nimereuca - Cerlina și drumului național G37 Slobozia - Cremene - Vărăncău - Temeleuți, care va facilita un acces mai rapid către orașele Soroca, Florești și municipiul Bălți.

Localnicii s-au interesat, de asemenea, despre posibilitatea de proiectare, construcție și relansare a circulației unui pod plutitor peste rîul Nistru, care ar asigura conexiunea cu satele Hrușca și Cuzmin, situate în regiunea transnistreană.

Printre alte subiecte stringente au figurat necesitatea soluționării problemei de aprovizionare cu apă a satelor Nimereuca și Cerlina, modernizarea infrastructurii educativ-culturale din comună și dotarea celor două gimnazii cu echipamente IT, laboratoare de fizică, chimie, biologie, dar și valorificarea potențialului turistic al localităților.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?