X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Viceprim-ministru: "Ucraina și-a îndeplinit obligațiile față de Moldova"

7 sep. 2021,, 14:15   Politică
3280 18

Ucraina intenționează să consolideze cooperarea cu Moldova și Georgia în calitate de țări care doresc să adere la Uniunea Europeană. Despre acest lucru a declarat vicepremierul Ucrainei, șeful interimar al delegației țării la grupul de Contact pentru soluționarea conflictului din Donbass, Alexei Reznikov, la postul de televiziune ucrainean ICTV.

"Acum se dezvoltă "Trio Asociat "(Georgia, Moldova și Ucraina) la nivel de președinți, prim-miniștri, membrii Guvernului și consolidăm această cooperare, deoarece cele trei țări sînt considerate astăzi la modul serios drept parteneri în Comunitatea Europeană și potențial în viitor ca membri ai aceleiași alianțe", a spus Reznikov.

"Recent, de la 1 septembrie, Ucraina și-a îndeplinit obligațiile față de Republica Moldova și a oprit circulația mașinilor cu numere de înmatriculare transnistrene, pentru că ea [Transnistria] este o republică nerecunoscută și, prin urmare, sînt recunoscute numai plăcuțele de înmatriculare neutre sau cei care aparțin statului Moldova. Pentru că acesta este respectul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Moldovei", spune Reznikov.

Pe 17 mai, la Kyiv, Ucraina, Georgia și Moldova au semnat un memorandum privind crearea "Trio Asociat" pentru a-și exprima hotărîrea și dorința fermă de a deveni membri ai Uniunii Europene. În document ei s-au declarat pentru activarea procesului de integrare în UE. Pe 19 iulie, la conferința de la Batumi "Calea europeană a Georgiei", Președintele acestei țări, Salome Zurabishvili, și colegii săi din Moldova și Ucraina, Maia Sandu și Volodymyr Zelensky, au semnat o declarație cu privire la tendința celor trei state de a adera la UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?