X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Vicepreședinții PLDM au fost demiși

26 mar. 2019,, 09:40   Politică
2959 3

Toți vicepreședinții Partidului Liberal Democrat din Moldova și membrii Biroului Permanent Central (BPC) au fost demiși din funcție cu votul a 51 de membri ai Consiliului Politic Național (CPN), la ședința din 24 martie curent.

Printre cei demiși se numără Maria Ciobanu, Viorel Cibotaru și Ion Terguță. Lideul PLDM, Tudor Deliu, a declarat că membrii Biroului Permanent au fost demiși din motiv că în componența sa nu se regăseau reprezentanți din teritoriu. La rîndul său, fostul vicepreședinte Ion Tegruță a comunicat că însăși Tudor Deliu a fost cel care a cerut demiterea vicepreședinților de partid.

{Potrivit președintelui PLDM, Tudor Deliu, cererea de demitere a fost semnată din motiv că în componența BPC nu se regăsesc reprezentanți din teritoriu. Totodată, politicianul a menționat că a primit mai multe solicitări de la organizațiile teritoriale care insistau ca în componența Biroului să fie incluși reprezentanți din teritoriu.

Contactat de TV8, fostul vicepreședinte al PLDM, Ion Terguță, a declarat că Tudor Deliu a cerut personal dizolvarea Biroului Permanent Central și demiterea vicepreședinților de partid. De asemena, Ion Terguță a comunicat că toți membrii BPC sînt deciși să-și depună cererea de demisie din partid.

„Motivul pentru care am fost excluși din partid este că am cerut președintelui partidului, în cadrul BPC în toată componența lui, o analiză a campaniei electorale și a compartimentului PLDM în cadrul acestei campanii și în mod special cum s-a îndeplinit decizia CPN din luna decembrie”, a comunicat Ion Terguță.


Ulterior, în cadrul ședinței din 24 martie, membrii Consiliului Național Politic au votat o nouă componență a Biroului Permanent. Totuși, din cei 15 membri care se aflau în componența Biroului, doar opt dintre ei s-au regăsit în noua componență.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?