X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vicepreședintele Parlamentului merge la Conferința internațională "Europa Carpaților"

7 sep. 2021,, 16:00   Politică
1379 0

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, va participa la Conferința ”Europa Carpaților”, în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic, în calitate de Copreședinte al Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și a Republicii Polone. Aceasta se desfășoară în perioada 7-10 septembrie, în orașul Karpacz, Republica Polonă.

La eveniment participă membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor din regiunea carpatică, deputați din mai multe țări.

Conferința ”Europa Carpaților” a fost structurată pe mai multe paneluri, în cadrul cărora sînt abordate teme politice, economice, sociale, inclusiv Planul de redresare pentru Europa de după pandemie, Strategia pentru regiunea Carpatică.

Miercuri, 8 septembrie, Mihail Popșoi va participa în calitate de vorbitor în cadrul unui panel de discuții cu tematica ”30 de ani de libertate a țărilor din Europa Centrală și consolidarea cooperării regionale”.

De asemenea, pe 9 septembrie, vicepreședintele Parlamentului va ține un discurs la Sesiunea plenară în cadrul Celui de-al 30-lea Forum economic – “Lumea după pandemie. Economie, Suveranitate, Solidaritate”.


Pentru prima dată, conferința ”Europa Carpaților” a fost inițiată în 2010. Discuțiile reprezentanților țărilor din regiunea Carpaților vizează consolidarea cooperării regionale și a parteneriatului dintre aceste state. În același timp, conferința servește drept forum pentru schimbul de opinii și idei cu privire la acțiunile comune pentru dezvoltarea nu numai a regiunii Carpaților, ci și a Europei Centrale și de Est.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?